Vi på redaktionen har testa 3 olika larm från dem största leverantörerna i Sverige. Alla dessa erbjuder mobil styrda larm som du kan styra från din mobil telefon så länge du har tillgång till internet. Prisskillnaderna varierar beroende på hur många komponenter larmet består av och dem flest erbjuder även tillägg som extra kameror, sensorer och väktarservice. Givetvis kan du sätta ihop ett eget billigt system men här kan du läsa mer om vad man kan förvänta sig om man väljer att gå den lite dyrare vägen.

Årets tre bästa larm

Vi börjar med det välkända företaget Svenska alarm som rekommenderas av svenska stöldskyddsföreningen och har funnits med otroligt länge. Dem är ett av dem vanligaste larmen man ser idag och dem är oerhört pålitliga. En stor fördel med detta larm till skillnad från andra system är att du kan köpa loss det efter bara 5 år, därefter behöver du bara tänka på kostnaden för väktartjänsten om du väljer att inkludera det.

I grundpaketet för privat personer ingår, central app, inomhussiren, GSM för säker larmöverföring, rökdetektor, magnetkontakt, extern knappsats, extern inomhussiren, kameradetektor, 6 larmdekaler, larmskylt. Allt detta får du för 269 kr i månaden och det tillkommer ingen startavgift, om du väljer att lägga till väktartjänst hamnar priset på 394 kr i månaden och du kan samtidigt försäkra dig om absolut säkerhet. Efter 5 år äger du larmet och du behöver bara betala 125 kr i månaden för väktartjänsten om du valde att lägga till det.

svenska alarm

Här näst har vi Verisure som tidigare gick under namnet Securitas Direct. Företaget erbjuder ett otroligt pris och här har du alternativet att special anpassa larmet samt priset efter din egna bostad, om du har en villa eller en lägenhet kan priset komma att skilja en aning. I grundpaketet ingår en magnetkontakt, kameradetektor, rökdetektor, directenhet, huvudenhet, knappsats och larmbrickor. I snitt hittar du en startkostnad på 4990 kr och en månadsavgift på 299 kr, priset kan stiga om du planerar på att installera larmet i din villa. Larmet kommunicerar i första hand genom 3g nätet vilket innebär att du alltid kan styra och kontrollera larmet via appen som du får på köpet. Om 3g nätet för någon anledning inte skulle fungera för studen går larment över till gsm nätet.

Appen ger dig otroligt mycket frihet och du har alltid möjlighet att se vad som pågår i ditt hem. Du kan till och med ta bilder när som helst om du ser något som inte stämmer. Bilderna krypteras och enbart du kan se dem, du kan sedan välja om du vill skicka dem vidare till väktarna eller inte.

 

verisure

Sist men inte minst har vi Sector alarm som har cirka 400 000 kunder i skrivade stund. Priset sätter sig mellan dem två ovannämnda alarmen och erbjuder minst lika mycket. Startkostnaden ligger på 1490 kr och månadsavgiften slutar på 399 kr om du inte väljer att lägga till fler tilläg som extra kameror, sensorer etc. I grundpaketet ingår en magnetkontakt, kameradetektor, rökdetektor, huvudenhet, knappsats och larmbrickor. Sector alarm har gjort det otroligt smidigt för dig att addera tillägg för att allt ska passa din bostad och garantera dig trygghet. Även Sector alarm erbjuder en otroligt enkel app som du kan aktivera larmet samt övervaka ditt hem genom.

Med hjälp av skalskyddet kan du känna dig otroligt trygg om nätterna. En utbildad ingenjör installerar magnetdetektorer på alla dörrar och fönster som aktiverar larmet om något öppnas när larmet är igång. När en sensor utlöses går ett larm direkt till Sector Alarms operatörer som får live bilder av vad som pågår och tar sedan beslutet att kontakta dig eller väktare och räddningstjänsten.

sector alarm

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>