Marknaden erbjuder olika typer av hemlarm och larmtjänster, det finns ett enormt utbud av det. Därför blir det allt svårare för många att välja just det larm som känns bäst enligt en själv. Det finns flera olika sajter där man kan läsa om vilket larm som är bäst i test samt vilket larm man ska hålla sig borta från. Man behöver inte alltid köpa det dyraste larmet man hittar i butik eller online endast för att man tror att det är det enda larmet som funkar bäst. Man ska inte förhasta sig när det gäller köp av larm, läs noggrant om alla olika typer av larm och dess för – och nackdelar innan ett beslut tas.

Valmöjligheterna är som sagt många, investera i ett larm som du har kunskap om. Vi vet att ett påkostat larm ger bättre skydd eftersom att den innehåller fler tjänster och funktioner. Dock betecknar inte detta att andra hemlarm inte fungerar. Det som är stensäkert är att all typ av hemlarm skrämmer bort inkräktare. Frågan är bara vilket hemlarm man ska ha, därför svarar vi på frågorna: Vilken typ av hemlarm ska man investera i? Abonnemang eller friköpt larm?

Abonnemang

Vi börjar med fördelen av att abonnera ett hemlarm. Att investera i ett hemlarm på abonnemang är ett perfekt alternativ för alla som vill betala månadsvis. Det finns ett flertal olika typer av paket som man kan välja mellan och vill man inte ha ett av dessa paket kan man skräddarsy sitt egna paket med hjälp av personalen. Välj just den funktion du vill ha med i ditt hemlarm. En annan fördel är att man får en skylt som man kan sätta upp på sitt hus där det tydligt står att hemmet är bevakat vilket som sagt ovan nämnt skrämmer bort inkräktare.

Första nackdelen med dessa abonnemang är att det kan bli lite för dyrt då totalsumman för varje månad blir lite för hög. Skulle du behöva flytta en dag måste du återlämna larmet till den leverantör du köpte den hos eftersom att du inte är ägaren av hemlarmet. Samma sak gäller ifall du bestämmer dig för att byta bevakningstjänst. Dessutom får man inte förändra något i systemet eller flytta på sensorer på egen hand utan man måste ringa en auktoriserad installatör.

Friköpt hemlarm

Friköpta hemlarm brukar oftast vara dyrare i längden eftersom att man måste installera larmet på egen hand och köpa till verktyg för att det ska ske. De brukar kosta cirka 5 000 kronor och uppåt. En stor nackdel för friköpta hemlarm är att få är kopplade till en larmcentral vilket gör att man själv måste ringa dit för att få hjälp eftersom att larmet inte larmar dit automatiskt. Köper man ett friköpt hemlarm kan man enkelt byta leverantör när man vill och hur ofta man vill. En fördel är att man inte är bunden till en leverantör på samma sätt som hemlarm på abonnemang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>