villalarm

Nytt år och nya inbrott. Men det ska vi minsann sätta stopp för. Under 2016 så gjordes det ett stort test av hemalarm för att se vilka larm som faktiskt fungerar bäst. Vi vill i detta inlägg dela med oss av resultatet av detta test för att du ska kunna förbereda dig så bra som möjligt för att motverka inbrott under detta år. Inbrott i hus i Sverige ökar nämligen varje år och ca 1% av alla hem har någon gång inbrott under årets gång. En liten procent kan man tycka, men tänk på att det är 1 familj per 100 som blir bestulna av sina värdesaker.

Test av olika hemlarm

När testet utfördes så installerades de olika larmen i en tvårummare i centrala Stockholm. De installerades på precis samma sätt som de normalt gör hos alla sina kunder. Beroende på vilket larm som installerades så fanns det dessutom en hel del extrafunktioner som kan vara bra att ha beroende på hus och läge. Alla larm har dessutom en appfunktion som gör att du kan kolla larmet direkt i mobilen.  De larm som testades var följande:

– Cubsec
– Sector Alarm
– Svenska Alarm
– Verisure

Cubsec – Cubsec är en relativt ny aktör på marknaden och använder sig av samma hårdvara som Svenska Alarm. Larmet fungerar bra och redan ett par sekunder efter att ett larm har utlösts så kommer du att ha bilder skickade till din mobil. De erbjuder dessutom en större och mer avancerad kamera att ha som övervakning utomhus och runt tomten. De använder sig även att ett eget väktarbolag där du kan välja att ha yttre kontroll eller inre kontroll. Yttre kontroll betyder att du har en väktare som patrullerar i området utanför och runtom ditt. Inre kontroll betyder att väktaren även har en uppsättning av dina hemnycklar. Valet är ditt.
Vad ingår? Larmbrickor, knappsats, rökdetektor, huvudenhet,kameradetektor och magnetkontakt.
Startkostnad? Lägenhet: 2 995 sek, Villa: 5 080 sek
Månadsavgift? Lägenhet: 239 sek, Villa:  369 sek
Betyg: 7/10

Sector Alarm – En av de absolut största aktörerna på den svenska marknaden. Här kan du välja hur du vill att ditt larm ska fungera. Aktiverar du till exempel skalskyddet så går inte larmet igång av att någon rör sig inomhus men det går genast igång om någon öppnar en ytterdörr eller ett fönster. Det betyder att du kan känna dig trygg samtidigt som du ligger och sover inne i ditt hem. Systemet är trådlöst och har dessutom en backup uppkoppling vilket gör larmet extra säkert mot sabotage eller strömavbrott. När ett larm utlöses så ageras det väldigt fort. Alla bilder skickas direkt till en larmcentral där de kontaktar ägaren och eventuellt väktare som tar sig till platsen.
Vad ingår? Larmbrickor, knappsats, rökdetektor, huvudenhet,kameradetektor och magnetkontakt.
Startkostnad? Lägenhet: 1 490 sek, Villa: 5 160 sek
Månadsavgift? Lägenhet: 379 sek, Villa:  424 sek
Betyg: 9/10

Svenska Alarm – Denna aktör klättrar stadigt uppåt på den svenska marknaden. Främst då den erbjuder samma typ av tjänster och skydd som de andra företagen men du har även mäjlighet att köpa loss ditt larmsystem helt så att du är 100% ägare av det. Efter fem år av månadskostnader så går dessutom priset ner ordentligt per månad och du betalar endast för väktartjänst. Appen är lite mer begränsad än de andra aktörernas men detta vägs upp då deras kontrollsystem är trådlöst och går att ta loss och ha med sig runt om i huset för att eventuellt aktivera skalfunktionen och andra larmfunktioner som erbjuds. Däremot utvecklas det just nu en helt ny maffig apptjänst som kommer att bjuda på en hel del riktigt bra funktioner. Detta ser vi fram emot.
Vad ingår? Larmbrickor, knappsats, rökdetektor, huvudenhet,kameradetektor och magnetkontakt.
Startkostnad? Lägenhet: 0 sek, Villa: 0 sek
Månadsavgift? Lägenhet: 394 sek ,Villa: 485 sek
Betyg: 7/10

Verisure – Ännu en stor aktör på svenska marknaden och en väldigt populär sådan. Även detta paket innehåller samma saker som konkurrenternas. De har däremot en extrafunktion som de andra inte erbjuder. De installerar ett direktkontakt system någonstans i väggen där du snabbt och tydligt kan kommunicera med deras larmcentral om larmet utlöses. Det ingår även rökdetektorer som direkt talar om vilket rum det brinner i om en brand skulle uppstå.  De erbjuder även en hel del extraprylar och tillägg som gör det enkelt att bygga ut larmet och bestämma själv hur du vill att det ska fungera och vilka funktioner som ska finnas med.
Vad ingår? Larmbrickor, knappsats, 2 x rökdetektor, huvudenhet,kameradetektor, directenhet och magnetkontakt.
Startkostnad? Lägenhet: 4 990 sek, Villa: 7 990 sek
Månadsavgift? Lägenhet: 299 sek ,Villa: 399 sek
Betyg: 9/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>