Våren är den tid som flest bestämmer sig för att skaffa hemalarm. Detta är på grund av att många har resor planerade under sommaren och vill känna att de lämnar sitt hem tryggt och säkert. Det är ju inte särskilt roligt att komma hem efter skön och avkopplande semester för att mötas av krossade rutor och stulna saker. Många väljer även under sommaren att skaffa alarm till sitt sommarställe. Tyvärr kan dessa bli extra utsatta, speciellt om de inte ligger nära andra bebodda hus. Att ha ett alarm är helt klart värt för att slippa oinbjudna gäster som stjäl från dig. Men när man ska skaffa hemalarm så ställer sig många frågan: Är det bäst att köpa eget och installera själv eller är det bättre att kontakta ett företag som sedan installerar larmet i ditt hem och som du sedan abonnerar en tjänst hos?

Om du väljer att köpa och installera ditt alarm själv så är det alltid viktigt att dubbelkolla med leverantören av larmet att det går att koppa till larm till en larmcentral. Det går tyvärr inte med alla larm och kan då komma som en tråkig nyhet efter att du bökat klart med installationen redan. Kika på vilka tjänster det är du behöver och fråga sedan företaget som du köper ditt larm ifrån att just den produkt du köper erbjuder de tjänster du letar efter. Många av de larm man installerar själv behöver också GSM-uppkoppling vilket innebär att det kommer bli en månadskostnad även då du väljer att installera det själv. Man bör även tänka på att startkostnaden blir en aning högre än vid en abonnerad tjänst.

Väljer du att beställa en hemalarm tjänst som sedan är ansluten till en larmcentral så kommer du att få hjälp med installationen av ditt alarm. Däremot är den löpande månadskostnaden högre och efter en lång period kan det ha blivit väldigt höga summor som betalats till tjänsten. De fördelar som finns är först och främst att ditt hus blir prytt med ett märke som visar att du är uppkopplad till larmcentralen. Detta kan avskräcka många tjuvar. Speciellt de som hållit på ett tag då de vet att dessa larm är väldigt svåra att kringgå. Har du ett eget alarm som är uppkopplat via ditt egna trådlösa nätverk så kan det ibland förekomma störningar vilket bidrar till att tjuven kan ta sig in i ditt hus utan att larmet utlöses.

Efter att ha jämfört ovanstående så skulle vi främst rekommendera att installera ett abonnerat larm. Det viktiga är inte att spara in så mycket pengar som möjligt utan att få så mycket för dina pengar som möjligt. Att ha ett alarm som fungerar till 100% är bättre än ett larm som kan svika. Skulle det ske så har du inte bara blivit av med värdefulla prylar i onödan utan har även också lagt ut pengar på ett larm i onödan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>