Det finns en uppsjö av larmbolag som erbjuder hemlarm, många är seriösa och pålitliga medan andra bara försöker lura dig på pengar. Hur ska man då veta vilket som larmbolag som är bäst? Ta del av denna guide så hjälper vi dig hitta rätt i den stora djungeln av hemlarm. Vi har testat hemlarm från Gardio, Gigaset och Securitas. Testet utgår från parametrarna pris, säkerhet och användbarhet.

Det absolut viktigaste för ett larm är givetvis säkerheten, och det finns det flera aspekter man måste fundera över. Ska den ha kamera? Ska det finnas en bevakningstjänst med väktarutryckning? Och så vidare.

En annan faktor som måste vägas in är givetvis priset. När du väljer hemlarm ska du alltid utgå från dig själv, dina behov och din boendesituation. Ta reda på vad som är nödvändigt för just dig.

Gardio

Pris: Gardios hemlarm kostar 975 kr och 149 per månad för bevakningstjänst. Det kan tyckas billigt, men tyvärr saknas några väsentliga delar i startpaketet. Det som ingår är en centralenhet och en surfplatta.  Tyvärr följer inga kameror med, utan dessa måste du köpa till för 990 kr styck. Har du en vanlig villa rekommenderas det att installera åtminstone två kameror. Du får således räkna med att lägga ut ungefär 3000 kr för detta larmsystem.

Säkerhet: Förutsatt att du köper till några kameror bedömer vi att säkerheten är relativt hög. När kamerorna känner av en persons rörelsemönster skickas ett sms direkt till det nummer du anmält. Därefter kan du skicka en väktare utan extra kostnad om det rör sig om ett inbrott, skulle det dock visa sig vara ett falskt alarm måste en avgift på 990 kr betalas.

Användbarhet: Att installera larmet är verkligen superenkelt, själva centralenheten kopplas ihop med surfplattan som ingår och det är därifrån hela systemet styrs. Tyvärr ger surfplattan ett lite väl billigt intryck och touchskärmen kan ibland upplevas som trög.

Betyg: 2/5

Gigaset

Pris: 1990 kr. Ett okej pris för detta enkla, men begränsade larmsystem. Det som ingår i startpaketet är en centralenhet med rörelsedetektorer och dörrcensorer.

Säkerhet: Till skillnad från många andra system använder Gigaset rörelsedetektorer och dörrsensorer, detta menar vi höjer säkerheten en del eftersom att de kan känna av om dörröppningar sker på ett vanligt eller våldsamt sätt. På så sätt blir det lättare att se om det rör sig om ett inbrott eller inte. När sedan sensorerna märker av avvikande rörelser på dörrhandtaget skickas en notis till den mobiltelefon du kopplat till systemet. Överlag är säkerheten bra, men nackdelen är att det inte finns någon möjlighet att ansluta kameror till larmet, eller koppla det till en bevakningstjänst.

Användbarhet: Detta är ett otroligt enkelt system som både är smidigt att installera och sköta. Allting styrs från en app på din mobil.

Betyg: 3/5

Securitas

Pris: 375 kr för startpaketet och 249 kr per månad. Det blir en ganska dyr historia om man slår ut kostnaden över tid. Men å andra sidan är detta ett av marknadens mest gedigna hemlarm.

Säkerhet: Detta är ett mycket säkert hemlarm med mängder av viktiga funktioner. I startpaketet ingår bland annat en centralenhet, en rökdetektor och en kamera. Systemet är kopplat till ditt hemnätverk, men den stora fördelen här är att larmet även fungerar vid strömavbrott. Om så sker kopplas hemlarmet till ett så kallat gsm-system som alltid fungerar.

Användbarhet: Installationen är väldigt enkel och man får även telefonsupport under processen. Sedan styrs larmet med hjälp av en mobilapp, mycket smidigt!

Betyg: 4/5

Sammanfattningsvis går det att konstatera att alla dessa hemlarm har sina fördelar, men Securitas sticker ut som testets stora vinnare.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>